Vinařství bylo založeno v roce 1996 a sídlí v oblasti Valencie v malém městečku Las Alcusses. Od počátku mělo jasně danou filozofií použití tradičních španělských odrůd jako Monastrell, Garnacha Tinta a dále rekuperaci téměř zapomenutých autoktoních odrůd jakou je Mando. K rekuperaci této odrůdy bylo vynaloženo velké úsilí a ve spolupráci s přírodovědeckou fakultou ve Valenci se nakonec podařilo vypěstovat 4 Ha odrůdy Mando, které jsou již plně produktivní. Další krokem ve vývoji tohoto vinařství bylo netradiční zpracování vína, kdy se snaží o spojení moderních a dávných technologií. Proto v rce 2006 koupili vinařství, jehož součástí bylo podzemní vinařství s 97 amforami o objemu 2800 a 600 litrů, původem ze 17. století. Tento enologický klenot by mohl sloužit klidně jako muzeum pro ukázku dávné výroby vína, ale pro Paca a Pabla Calatayud to byla především velká výzva. Začali s rekuperací části amfor a dnes mají 20 z nich začleněných do výrobního procesu. Uvedení amfor do provozu ale bylo asi to jednodušší v celém procesu. Nejtěžší byla práce, kdy se víno naplnilo do amfor a sledovalo se, jak se bude víno vyvíjet. Po několikaletém úsilí se dostavily první výsledky a uznání ze strany celosvětově známých degustátorů jakými jsou Robert Parker a Jansis Robinson. Hlavním protagonistou se stala odrůda Mando, která při zrání v dřevěných sudech nedávala dobré výsledky zato při zrání v amforách začla dosahovat excelentních aromatických a chutových projevů. Podzemni galerie se nachází přibližně v osmi metrové hloubce a důležité je, že se zde udržuje konstantní a něměnná teplota v průběhu celého roku. Velmi dobře je zde promyšlen i způsob ventilace a v temném prostředí jsou zde naprosto ideální podmínky pro dlouhodobé zrání vín. Vinařství Celler del Roure vsadilo na použití amfor při výrobě vín a v současné době mají jedno bílé a dvě červené vína. Samozřejmě pokračují dále v experimentálních procesech pozorování vývoje vín při výrobě v amforách a do budoucna uvedou na trh další řadu "amforových vín".