Vinařství založil v roce 1999 Pedro Pérez Pardo. Tento člověk, pocházející z rodiny s bohatou vinařskou tradicí, podnikal dlouhá léta s pohonnými hmotami. Nakonec však učinil svůj dávný sen realitou a vybudoval vinařství Bodegas Enguera. Velmi pečlivě si vybíral svůj tým a určitě jedním z nejdúležitějších členů je je špičkový enolog Diego Fernandez Pons, který se zde stará o pěstvování révy vinné a výrobu vína. Jeho úsilí bylo brzy rozpoznáno a vykatapultovalo toto vinařství mezi nejlepší v oblasti Valencie. Jejich moderní a stylová vína samozřejmě produkují v bio kvalitě.
Vinařství se nachází v malém městečku Enguera (6000 obyvatel), v zoně zvané "El Chalet del Rio". Obhospodařují celkem 160 Ha vlastních vinic rozdělených do dvou konkrétních částí. Prvních 60 Ha se nachází v zoně zvané Fontanars de Alforins a dalších 100 Ha v blízkosti městečka Enguera. Tyto oblasti jsou brázděny roklemi s až sto metrovou hloubkou. Půda je velmi rozmanitá a je tvořena slínem, jílem, vápencem, naplaveninami, pískem a štěrkem. Společně s teplým a suchým prostředím, s nadmořskou výškou 300-500 metrů nad hladinou moře, je to ideální místo pro vznik nevšedních, ekologicky čistých, vín.