Šumivé suché víno brut nature vyrobené z odrůd XAREL-LO 60%, MACABEO 20%, PARELLADA 20%. Po 9 generací se rodina Massana Noya věnuje zemědělství a výrobě vín. Důkazem z historie jsou záznamy z 18 století v dokumetech dochovaných v klášteře Sant Sebastia dels Gorgs, kde se píše o daních placených rodinou Massana ze zemědělského hospodaření. Poslední prvorozený syn Eudald je v současné době v čele vinařství, které sice dělá tichá vína, ale jeho specializací jsou vína šumivá. Mají kdispozici 30 Ha vinic, které udržují v ekologickém režimu zemědělství a provádějí některé biodynamické praktiky. Vinice jsou situovány v oblasti Subirats a některé z nich okolo chráněné krajinné oblasti Gunyoles de Avinyoet. Poloha je unikátní v tom smyslu, že máme blízkost moře, blízkost hor Pyrenejí a pohoří Montserat. 30 Ha půdy je rozděleno do 31 vinic. Pro výrobu cavy je důležité podloží na kterém se hrozny pěstují. Jsou to celkem tři druhy. Písčité, štěrkovito kamenité a jílovité. V případě řady Familia Brut Nature se vždy jedná o podloží písčité a štěrkovito-kamenité. Nadmořská výška se pohybuje od 240-300 metrů nad hladinou moře a podnebí je mirné s vysokou vlhkostí, častějšími srážkami a teplými léty.
Výroba cavy začíná primární fermentací, která se vždy provádí v nerezových tancích při teplotě okolo 15-16°C. Každá z odrůd fermenuje samostatně. K míchání odrůd dochází teprve před lahvováním pro následnou sekundární fermentaci. Řada Familia Brut Nature obvykle zraje 18-22 měsíců.
POPIS : víno má citronově žluté zabarvení, střední vyskozitu s jemným a intenzivním perlením meších bublinek. Vůně je svěží a čerstvá po zeleném jablku, citrusových plodech, bílých květech fenyklu a jasmínu. V chuti vyniká suchostí, příjemnou kyselinou a plnějším charakterem s delší ovocnou dochutí pomela.
SNOUBENÍ S POKRMEM : mořské plody, paella, drůbeží úpravy