Červené suché víno vyrobené z odrůd ARAGONÉZ 85%, CABERNET SAUVIGNON 15%. Stáří vinic je 17 let a leží v nadmořské výšce 250 metrů nad hladinou moře. Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně, potom se odstonkují, pomelou a jsou dopraveny do horizontálního vinifikátoru. Tam dojde k samovolné fermentaci, která trvá 8 dní při teplotě okolo 25°C. Po skončení kvašení dochází k samovolné malolaktické fermentaci.
POPIS : víno má tmavší švestkově červené zabarvení a vysokou viskozitu. Vůně je středně intenzivní a líbivá po mladých peckovinách, třešně, jahody, kořenitost s lehce balsamikovým pozadím. Chut je plnější, štavnatá s velmi dobrou kyselinou a výraznějšími taniny, lehká svíravost, ovocitost, jadérka peckovin, poměrně dlouhá dochut. Zatím velmi mladé víno, které se bude dále vyvíjet po dobu minimálně 5 let.
SNOUBENÍ S POKRMEM : tučnější grilované maso, uzeniny.
OCENĚNÍ : bronzová medaile Millésime(Francie), doporučení hodné víno časopiu Decanter