Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Terre dei Buth frizzante rosso (GLERA, RABOSO)

Vinařství: TERRE DEI BUTH
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 13 g/l
Obsah kyselin: 6,2 g/l
Obsah alkoholu: 10,5 %
Oblast: Treviso-Veneto

Růžové suché víno vyrobené z 90% odrůdy GLERA a 10% RABOSO. Vinice mají stáří 15 let a každých 25 let dochází k jejich obnovování. Starší keře totiž dávají hrozny,ze kterých, mívají vína těžší charakter. Protože vinařství Terres de Buth dělá vína se svěžím a lehce pitelným charakterem, preferují keře mladé. Půda je štěrko-písčitá s bílými kamenitými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave. Klima je mírné vnitrozemské. Terre dei Buth je vinařství, které obhospodařuje 50Ha vinic situovaných v oblasti Treviso-Veneto na sevevýchodě Itálie, 50km od Benátek. Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají, z generace na generaci, už od roku 1891.

Hrozny se sbírají ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisuj na pneumatickém lisu a vzniklý mošt fermentuje v nerezových tancích 10 dní při teplotě okolo 18°C metodou Charmat-Martinotti.. Odrůda Raboso se lisuje přímým lisováním pomletých hroznů, velice šetrně, aby intenzita zabarvení nebyla příliš vysoká. 

POPIS : víno má velmi světlé růžové zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná, čistá a svěží po jahodách a malinách. Po nalití do sklenice má krémovou pěnu a v chuti jemné perlení s osvěžující kyselinou, delší ovocnou dochut a skvělou pitelnost, která svým charakterem patří k teplým letním dnům.

OCENĚNÍ : stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.