Růžové suché víno vyrobené z 90% odrůdy GLERA a 10% RABOSO. Vinice mají stáří 15 let a každých 25 let dochází k jejich obnovování. Starší keře totiž dávají hrozny,ze kterých, mívají vína těžší charakter. Protože vinařství Terres de Buth dělá vína se svěžím a lehce pitelným charakterem, preferují keře mladé. Půda je štěrko-písčitá s bílými kamenitými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave. Klima je mírné vnitrozemské. Terre dei Buth je vinařství, které obhospodařuje 50Ha vinic situovaných v oblasti Treviso-Veneto na sevevýchodě Itálie, 50km od Benátek. Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají, z generace na generaci, už od roku 1891.
Hrozny se sbírají ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisuj na pneumatickém lisu a vzniklý mošt fermentuje v nerezových tancích 10 dní při teplotě okolo 18°C metodou Charmat-Martinotti.. Odrůda Raboso se lisuje přímým lisováním pomletých hroznů, velice šetrně, aby intenzita zabarvení nebyla příliš vysoká.
POPIS : víno má velmi světlé růžové zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná, čistá a svěží po jahodách a malinách. Po nalití do sklenice má krémovou pěnu a v chuti jemné perlení s osvěžující kyselinou, delší ovocnou dochut a skvělou pitelnost, která svým charakterem patří k teplým letním dnům.
OCENĚNÍ : stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017