Červené suché bio víno vyrobené z odrůdy MONASTRELL. Vinice leží v nadmořské výšce 650 nad hladinou moře v regionu Jumilla a mají stáří 35 let. Půda je rozmanitá vápenec, písek, kameny, jíl. Podnebí je vnitrozemské s velmi teplými léty, chladnou zimou a roční srážky se pohybují okolo 400mm srážek na metr čtvereční, čili je zde velké sucho, které odrůdě Monastrel svědčí. Sběr hroznů se provádí výhradně ručně, a třídí se nadvakrát. Poprvé na vinici a pak na pásovém dopravníku přímo ve vinařství, kde se ručně přebírají odstonkované bobule. Fermentace probíhá v nerezových tancích po dobu 3-4 týdnů při teplotě okolo 26-28°C. Po skončení fermentace se víno nechává zrát v 4 měsíce ve třech druzích dubových sudů, francouzský, americký a madarský. Vinařova receptura, jak u vína docílit svěží aromatiky, plného, ale zároven skvěle pitelného charakteru.
POPIS : víno má tmavší švestkově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je čerstvá, ovoná, ostružiny, černý rybíz s lehkou kořenitostí bílého pepře a lékořice. V chuti je suché, s výraznější, ale dobře zakomponovanou tříslovinou, delší v dochuti s ovocným a velmi dobře pitelným charakterem.
SNOUBENÍ S POKRMEM . jamon, proscuitto, sušené salámy typu chorrizzo, grilované uzeniny
OCENĚNÍ : stříbrná medaile Mundus Vini 2017