Červené suché víno vyrobené z odrůd MONASTRELL 60%, GARNACHA TINTORERA 20% a SYRAH 20%. Stáří vinic u odrůdy Monastrell je 50 let a u odrůdy Syrah 35 let. Z každého keře se sklidí pouze 1-1,5 kg hroznů, což odpovídá výnosnosti 2500 kg/Ha. Vinice se nachází ve vinařské oblasti Sierra Salinas.Vinařství praktikuje striktní biodynamické zemědělství a odkazem na to je trojúhelník vyobrazený na etiketě. To je tzv.trojúhelník ohně, kdy se podle kalendáře Marie Thunové sejde dokonalá souhra při pracích na vinici či ve vinařství v návaznosti na kosmické rytmy.
Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkují a pomelou. Následuje předfermentační 20 denní macerace s následnou malolaktickou fermentací v nerezových tancích. Každá odrůda se zpracovává zvlášť. Následně se míchá konečná kupáž a víno zraje 12 měsíců v nových francouzských dubových sudech o objemu 225l po dobu 12 měsíců.
POPIS : víno má temně fialovou barvu s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vúně je výrazná kořenitě ovocná, po lesních plodech a zralých třešních s kořenitostí lékořice, rozmarýnu a jemnými tony kakaových bodů. Chut je plná, hutná, ovocná s dobrou kyselinou, výraznější tříslovinou a kořenitou kavově-čokoládovou dlouhou dochutí. Alkohol je skvěle zakompovaný do charakteru vína a nemá žádný rušivý projev, víno je tak skvěle pitelné.
SNOUBENÍ S POKRMEM : hovězí steaky, tučnější grilované a pečené maso, zvěřina.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ : 16-18°C
OCENĚNÍ : 91 bodů Robert Parker (Wine Advocate 2019)