Červené suché víno vyrobené z odrůd MONASTRELL 50% a TEMPRANILLO 50%. Základní fermentace probíhala v nerezových tancích dva týdny při teplotě 25-27°C. Následně víno zrálo 6 měsíců v amerických a francozských dubových sudech, o objemu 225l, po dobu 6 měsíců. Závěrečná fáze zrání probíhala v láhvi po dobu 1,5 roku.
POPIS : víno má rubínově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní po brusinkách a ostružinách s lehce kořenitým nádechem hřebíčku a rozmarýnu. Chut je plná, ovocná, lesní plody, černý rybíz, dobře strukturovaná, s velmi dobře integrovanými výraznějšími taniny a delší kořenitou dochutí. Moderní styl vína, který se vymyká klasickým trendům crianzy, kdy se nejedná o těžký barique, ale o skvěle pitelné, aromaticky a chutově pestré víno.
SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované a pečené maso, výzrálé tvrdé sýry
OCENĚNÍ : zlatá medali Berliner Wein Trophy (Německo)