Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Cueva del Chamán roble (GARNACHA TINTORERA)

Vinařství: BODEGAS SANTA CRUZ DE ALPERA
Ročník: 2021
Obsah kyselin: 5,1 g/l
Obsah alkoholu: 15 %
Zrání v sudu: 4 měsíce
Oblast: Almansa

Červené suché víno vyrobené z odrůdy GARNACHA TINTORERA. Vinařství bylo založeno v roce 1947 (městečko Alpera - Abacete) skupinou 25 zemědělců, kteří měli vlastní vice a chtěli se věnovat produkci vín. Za 70 let se proměnili v moderní vinařství s víny se skvělým poměrem mezi cenou a kvalitou. K dispozici mají 3000 Ha vinic z čehož je 1000 Ha ekologicky certifikovaných. Stěžejní odrůdou je Garnacha Tintorera na kterou se zde specializují. Základem v jejich sortimentu červených ekologických vín je řada Cueva de Chamán. Tuto  odrůdu pěstují na vinicích ležících v nadmořské výšce oscilující mezi 850-1050 metrů nad hladinou moře. Půda je vápenito-kamenitá. Celá oblast se vyznačuje malými ročními srážkamí ne více, jak 300-400 mm srážek na metr čtvereční. Je zde tedy velmi teplo a vyrobená vín tak mívají vysoký obsah alkoholu. Keře mají stáří 40 a více let.

Hrozny se sbíraji ručně a třídí do větších 100 kg skříněk. Po převozu do vinařství se odstonkují a pomelou. Následuje fermentace v nerezovém rotačním vinifikátoru asi 12 dní při teplotě okolo 12°C. V poslední fázi se víno plní do francouzských dubových sudů o objemu 300 litrů. 25 % jsou sudy nové a zbytek tvoří sudy použité s druhým a třetím použitím. Zde víno zraje minimálně 4 měsíce.

POPIS : víno má temně hutné fialově-řervené zabarvení. Vůně je výrazná po ostružinách, černěm rybízu a zralejším peckovaném ovoci a lehkým nádechem čerstvě opečeného toustu. V chuti je plné, kořenitě-ovocné s jemnými tony kakaa a tabákového listu. Harmonicky vyvážená kyselina s taniny, dlouhé v dochuti.

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.